Tuin-Design Vera Kardaun

Vera Kardaun - Tuinontwerper
Vera Kardaun
Tuinontwerper
Tuinontwerpburo uit Geulle, ontwerpt particuliere tuinen en buitenruimtes. Projecten in samenwerking met architecten en aannemers.

Tussen Kunst en Groen

Afgestudeerd aan de Kunstacademie als Docent Beeldende Kunst en Vormgeving en opgeleid als Vakbekwaam Hovenier en Tuinontwerper, spelen haar jarenlange verworvenheden in Kunst, Vormgeving en Tuinarchitectuur een sterke basis voor haar ontwerpen.

Het behouden van de waardevolle elementen uit respect voor de genius loci en de historie , maar ook respect voor het milieu met aandacht voor de Cradle to Cradle filosofie, een must zoals ze zelf zegt! Een groene passie.

groen biedt kansen, iedere plek is uniek

Iedere plek is uniek, een ruimte met een eigen karakter, dat biedt kansen voor een bijzonder stukje groen. De taak van de tuinontwerper om daar op in te spelen. Het behouden van de karakteristieke bijzondere elementen, weghalen van verstorende elementen en toevoegen wat het geheel krachtiger maakt. Nieuwe kansen.

Grootte is niet bepalend

Omgeving en huis zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden en dienen op elkaar te worden afgestemd. Ook de bewoners maken deel uit van die verbondenheid. 

Een tuin moet goed voelen. Uitnodigen om op verkenning te gaan, speelruimte en of bewegingsruimte bieden, rust geven met vele nuances groen, kleurschakeringen toveren met de seizoenen mee, zintuigen prikkelen en iets te snoepen kunnen bieden. Maar ook een plek voor vogels en kleine zoogdieren, een bijdrage leveren aan een stukje ecologische balans en een schoner klimaat .Ook in een moderner en strakker vormgegeven tuin. Grootte van de plek speelt geen rol.

Met de jaren mooier

Mijn ontwerpen zijn levende werken ,die met de jaren mooier en doorleefder worden. De basis is een goed opgezet ontwerp, het geraamte van de tuin. Sfeer wordt daarna bepaald door de aankleding van de tuin met planten, (het beplantingsplan), eventueel potten ,kunstwerken en andere sfeerbepalers.

Kleine aanpassingen

Niet alle tuinen behoeven een grondige renovatie of aanpak. Sommige tuinen zijn in principe goed van opzet, en kunnen na jaren weer een oppepper gebruiken. Een nieuwe beplanting of advies.

Enkele gerealiseerde opdrachten:

  • Vele particuliere tuinen zuid-Limburg en daarbuiten
  • Gerendal: ontwerp en realisatie boerentuin bij Bakhoes, moestuin en recreatieweide  aangrenzend aan Orchide├źn tuin
  • Akademie Beeldende Kunsten Maastricht -aanpassing binnentuin
  • Muziekstudio Heynen - entree, parkeerplaats en priveetuin
  • Natuur projecten met studenten van de Docenten opleiding Beeldende Kunst en Vormgeving Maastricht: o.a. deelname Landart project 2013 Maastricht en  project Puur, Basisschool de Bundeling Bunde 2009 
  • In samenwerking met architect en ontwerper Jos Laugs realisatie van tuinen bij diverse bouwprojecten
Powered by FiloLabs